Министарство одбране Републике Србије
 
16.09.2013.

Радионица о набавкама у систему одбране



Радионица „Процес одређивања цена и управљање уговарањима''~ (''MANAGING&PRICING CONTRACTS'')~ одржана је од 9. до 13. септембра у Сектору за материјалне ресурсе Министарства одбране Републике Србије  у организацији Управе за одбрамбене технологије. Предавачи су били из Центра за цивилно-војне односе Морнаричке последипломске школе из Монтереја из Сједињених Америчких Држава, на челу са др Елизабет Рајт.

На радионици је посебно наглашена улога доброг вођења процеса одбрамбене набавке, чија је улога првенствено да се средства из буџета троше на ефикасан и транспарентан начин.

Током рада радионице приказан је теоријски приступ у одређивању цена и практична искуства о томе које су кључне активности пре и након потписивања уговора, структурни елементи који граде цену производа и слично. Учесници радионице из организационих јединица МО и ВС су имали прилику да кроз тимски рад и дискусију активно учествују у реализацији радионице.

Као и све до сада  радионице из области одбрамбених набавки и ова је реализована у оквиру рада Мешовите комисије Србија – САД за питање реформе система одбране. Током 2014. године сарадња са Морнарничком последипломском школом биће настављена са циљем даљег усавршавања представника Министарства одбране и Војске Србије.