Министарство одбране Републике Србије
 
11.09.2013.

Завршен семинар „Безбедност муниције и управљање залихама муниције"



Вежбом на полигону Техничко ремонтног завода  Крагујевац и уручивањем сертификата полазницима завршен је семинар „Безбедност муниције и управљање залихама муниције".

Семинар је реализован oд 26. августа до 6. септембра уз помоћ Владе САД и у сарадњи Министарства одбране Републике Србије и Међународног фонда ИТФ из Словеније.

На свечаности којој су присуствовали представници амбасаде САД, Фонда ИТФ Словенија, МУП-a  Републике Србије, ~UNDP/SEESAC~, војни изасланици САД, Словеније и БиХ сертификате је полазницима уручио начелник Управе за одбрамбене технологије Сектора за материјалне ресурсе Министарства одбране бригадни генерал Бојан Зрнић.

Истакнуто је да је технички семинар у потпуности испунио очекивања и да у наредном периоду треба реализовати низ сличних активности, уз ангажовање већег броја слушалаца и предавача из региона. За такве активности постоји спремност за обезбеђење потребних донација.

На семинару су учествовали представници Министарства одбране и Војске Србије, Словеније, Хрватске, БЈР Македоније, БиХ, одбрамбене индустрије Србије, МУП-a  РС, а ангажовани су предавачи из Словеније, Хрватске, Македоније, са Београдског универзитета и МО и ВС.