Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
11.09.2013.

Završen seminar „Bezbednost municije i upravljanje zalihama municije"



Vežbom na poligonu Tehničko remontnog zavoda  Kragujevac i uručivanjem sertifikata polaznicima završen je seminar „Bezbednost municije i upravljanje zalihama municije".

Seminar je realizovan od 26. avgusta do 6. septembra uz pomoć Vlade SAD i u saradnji Ministarstva odbrane Republike Srbije i Međunarodnog fonda ITF iz Slovenije.

Na svečanosti kojoj su prisustvovali predstavnici ambasade SAD, Fonda ITF Slovenija, MUP-a  Republike Srbije, ~UNDP/SEESAC~, vojni izaslanici SAD, Slovenije i BiH sertifikate je polaznicima uručio načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Sektora za materijalne resurse Ministarstva odbrane brigadni general Bojan Zrnić.

Istaknuto je da je tehnički seminar u potpunosti ispunio očekivanja i da u narednom periodu treba realizovati niz sličnih aktivnosti, uz angažovanje većeg broja slušalaca i predavača iz regiona. Za takve aktivnosti postoji spremnost za obezbeđenje potrebnih donacija.

Na seminaru su učestvovali predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Slovenije, Hrvatske, BJR Makedonije, BiH, odbrambene industrije Srbije, MUP-a  RS, a angažovani su predavači iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije, sa Beogradskog univerziteta i MO i VS.