Министарство одбране Републике Србије
 
05.09.2013.

Разговори о партнерским циљевима



Билатерални разговори о нацрту ПАРП Процене и циљевима партнерства за 2013. годину за Републику Србију одржани су 4. и 5. септембра у  Министарству одбране.

Циљ разговора био је усаглашавање садржаја ради припреме нацрта Процене и циљева партнерства за Политички и партнерски комитет, као и за мултилатералне консултације које ће се одржати 8. октобра 2013. године у Бриселу.

Састанком су председавали помоћник министра за политику одбране Мирослав Јовановић и начелник Управе за стратегијско планирање генерал-мајор проф. др Митар Ковач.

У разговорима су учествовали представници организационих јединица Министарства одбране и Војске Србије, као носиоци циљева партнерства и учесници у њиховом достизању из своје надлежности.

Четворочлану делегацију НАТО предводио је Френк Боланд, директор Директората за планирање снага у НАТО, а разговорима је присуствовао и шеф НАТО канцеларије за везу у Београду, са сарадником.

Током разговора, успешно је усаглашен садржај нацрта Процене и циљева партнерства за 2013. годину, који ће Министарству одбране ускоро бити достављени на верификацију.