Министарство одбране Републике Србије
 
05.09.2013.

Милинков и Наков



На маргинама недавно одржане здружене тактичке вежбе Војске Србије и бугарске армије "Шабла 2013", одвијале су се и људске приче вредне пажње. Два капетана, Момчило Милинков и Николај Наков, који се познају већ три године, од вежбе „Шабла 2010“, захваљујући заједничком раду на „неви“, постали су пријатељи. Истичу како овакви сусрети доприносе поверењу између српских и бугарских официра и да је то незаборавно искуство.

– Познанство са претходних гађања прерасло је у пријатељство које доприноси бољој сарадњи на свакодневним задацима, олакшава нам рад, а доприноси и успешности вежбе због које смо ту, каже бугарски капетан, а потврђује и старешина Војске Србије.

– Да би сарадња била квалитетна, неопходно је поверење, у неку руку и пријатељство међу нама, што и јесте случај. Сарадња између српских и бугарских послуга је на изузетно високом нивоу. Већину времена проводимо размењујући искуства везана за посао који радимо, али у тренуцима паузе има времена за причу о приватном животу, о стварима које се дешавају у нашим земљама, изван посла који обављамо, каже Милинков.

Наков додаје да су уобичајене теме из приватног живота оне које се односе на породицу, слободно време и прилике у којима се живи, те да га је познанство за српским официром умногоме обогатило.