Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
05.09.2013.

Milinkov i Nakov



Na marginama nedavno održane združene taktičke vežbe Vojske Srbije i bugarske armije "Šabla 2013", odvijale su se i ljudske priče vredne pažnje. Dva kapetana, Momčilo Milinkov i Nikolaj Nakov, koji se poznaju već tri godine, od vežbe „Šabla 2010“, zahvaljujući zajedničkom radu na „nevi“, postali su prijatelji. Ističu kako ovakvi susreti doprinose poverenju između srpskih i bugarskih oficira i da je to nezaboravno iskustvo.

– Poznanstvo sa prethodnih gađanja preraslo je u prijateljstvo koje doprinosi boljoj saradnji na svakodnevnim zadacima, olakšava nam rad, a doprinosi i uspešnosti vežbe zbog koje smo tu, kaže bugarski kapetan, a potvrđuje i starešina Vojske Srbije.

– Da bi saradnja bila kvalitetna, neophodno je poverenje, u neku ruku i prijateljstvo među nama, što i jeste slučaj. Saradnja između srpskih i bugarskih posluga je na izuzetno visokom nivou. Većinu vremena provodimo razmenjujući iskustva vezana za posao koji radimo, ali u trenucima pauze ima vremena za priču o privatnom životu, o stvarima koje se dešavaju u našim zemljama, izvan posla koji obavljamo, kaže Milinkov.

Nakov dodaje da su uobičajene teme iz privatnog života one koje se odnose na porodicu, slobodno vreme i prilike u kojima se živi, te da ga je poznanstvo za srpskim oficirom umnogome obogatilo.