Министарство одбране Републике Србије
 
01.09.2013.

Примљена нова генерација војника на добровољно служење војног рока



У центре за обуку Војске Србије, Првом, у сомборској касарни „Аеродром“, Другом, у ваљевској „Војвода Живојин Мишић“, и Трећем, у касарни „Војвода Петар Бојовић“ у Лесковцу, данас је примљена на обуку најмлађа генерација од 500 војника и војникиња који су се определили за добровољно служење војог рока, пристиглих из свих крајева Србије. Упоредо са њима, своје прве војничке кораке учиниће и 184 кадета и кадеткиње Војне академије и 32 Војномедицинске академије, будућих официра Војске Србије.

Током основне индивидуалне обуке, која траје месец и по, уз стручно вођење искусног командирског кадра, најмалађа генерација војника, овладаће, између осталог, руковањем личним наоружањем и опремом, основама тактичких радњи и поступака у борби, стећи знања из правила и односа у војсци, али и значајно унапредити личну физичку способност, издржљивост и кондицију.

Након успешно завршене основне индивидуалне обуке, евалуације и стицања сертификата војници на добровољном служењу војног рока наставиће стручну обуку у центрима за специјалистичку обуку, док ће кадети и кадеткиње отпочети своје академско школовање у Војној, односно Војномедицинској академији.

photoФОТОГАЛЕРИЈА