Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
01.09.2013.

Primljena nova generacija vojnika na dobrovoljno služenje vojnog roka



U centre za obuku Vojske Srbije, Prvom, u somborskoj kasarni „Aerodrom“, Drugom, u valjevskoj „Vojvoda Živojin Mišić“, i Trećem, u kasarni „Vojvoda Petar Bojović“ u Leskovcu, danas je primljena na obuku najmlađa generacija od 500 vojnika i vojnikinja koji su se opredelili za dobrovoljno služenje vojog roka, pristiglih iz svih krajeva Srbije. Uporedo sa njima, svoje prve vojničke korake učiniće i 184 kadeta i kadetkinje Vojne akademije i 32 Vojnomedicinske akademije, budućih oficira Vojske Srbije.

Tokom osnovne individualne obuke, koja traje mesec i po, uz stručno vođenje iskusnog komandirskog kadra, najmalađa generacija vojnika, ovladaće, između ostalog, rukovanjem ličnim naoružanjem i opremom, osnovama taktičkih radnji i postupaka u borbi, steći znanja iz pravila i odnosa u vojsci, ali i značajno unaprediti ličnu fizičku sposobnost, izdržljivost i kondiciju.

Nakon uspešno završene osnovne individualne obuke, evaluacije i sticanja sertifikata vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka nastaviće stručnu obuku u centrima za specijalističku obuku, dok će kadeti i kadetkinje otpočeti svoje akademsko školovanje u Vojnoj, odnosno Vojnomedicinskoj akademiji.

photoFOTOGALERIJA