Министарство одбране Републике Србије
 
04.12.2012.

Имплементација Националног акционог плана за примену Резолуције 1325 СБ УН



Помоћник министра за политику одбране Мирослав Јовановић састао се данас са представницом председавајућег ОЕБС за родну равноправност Џун Зетлин. Током састанка, разматране су активности које Министарство одбране реализује на спровођењу НАП - Националног акционог плана за примену Резолуције 1325 СБ УН — Жене, мир и безбедност у Републици Србији (2010-2015).

Говорећи о значају сусрета, помоћник министра за политику одбране Мирослав Јовановић нагласио је да високо квалитетна сарадња Министарства одбране са ОЕБС има веома велики значај за наставак процеса реформи у Министарству одбране Републике Србије.

Исказујући приврженост Министарства одбране у области поштовања људских права, укидању дискриминације, као и залагање за поштовање начела родне равноправности, презентоване су активности које Министарство одбране спроводи на имплементацији Националног акционог плана за примену Резолуције 1325 СБ УН — Жене, мир и безбедност у Републици Србији (2010-2015).

Госпођа Зетлин је изразила задовољство досадашњом сарадњом ОЕБС са Републиком Србијом, уједно нагласивши да су Министартвио одбране и Војска Србије, током реформе сектора безбедности, направили велики искорак прихвативши концепт родне равноправности као једно од својих стратешких опредељења и тако се обавезали да, у складу са својим могућностима, теже достизању највиших стандарда у овој области.