Министарство одбране Републике Србије
 
28.06.2012.

Донација Краљевине Данске ВиПВО



Амбасадорка Краљевине Данске у Републици Србији Мете Кјуел Нилсен данас је у Команди Ваздухопловства и противваздухопловне одбране уручила донацију за опремање оперативног центра на аеродрому Батајница. Споразум о донацији потписали су генерал-мајор Ранко Живак, командант ВиПВО и данска амбасадорка.

Захваљујући на донацији, генерал Живак је рекао: - Успостављена је одлична сарадња и на основу тога ми смо значајно подигли своје способности. На основу те сарадње учествовали смо на Форуму о безбедности летења у Европи и на аеромитингу у Данској. Он је додао да ће припадници ваздухопловства те земље учествовати почетком септембра на аеромитингу у Батајници поводом обележавања 100 година српског ваздухопловства.

На донацији Краљевине Данске захвалио је и бригадни генерал Предраг Бандић, командант 204. ваздухопловне бригаде. Он је подсетио да је то друга донација те земље у последњих годину дана која ће бити реализована на аеродрому Батајница. Прва је допринела побошљању услова живота и рада и спремности за ангажовање припадника службе трагања и спасавања.