Министарство одбране Републике Србије
 
15.06.2012.

Завршен мeђународни курс о убојним средствима



У Техничко ремонтном заводу „Крагујевац“ данас је доделом сертификата учесницима завршен двонедељни међународни курс „Безбедност у раду са убојним средствима, складиштење, чување и уништавање убојних средстава“.

Представник Управе за одбрамбене технологије Сектора за материјалне ресурсе Министарства одбране пуковник Веселин Раичевић свечано је уручио сертификате полазницима курса који је организован у сарадњи Министарства одбране Републике Србије и Међународног фонда ИТФ из Словеније, а уз помоћ Владе САД.

- Курс је био прилика да се теорија и пракса споје на терену, да се учесници упознају са линијом производње и одржавања убојних средстава, али и са начином праћења стања барута у Заводу, истакао је пуковник Раичевић наглашавајући да је кључна порука курса безбедност – у ускладиштењу, употреби, као и уништавању убојних средстава, а овакав тип усавршавања има за циљ повећање безбедности. Оцењујући курс као успешан, он је истакао да је безбедност заједнички проблем који се мора тако и решавати.

Слушаоци курса, припадници Војске Србије и припадници оружаних снага БиХ, Црне Горе и Хрватске, такође су изнели позитивне импресије о двонедељном усавршавању, како о стеченим искуствима, тако и о Заводу као домаћину.

Током данашњег, завршног дана, уз анализу курса, полазницима је приказана и завршна показна вежба.