Министарство одбране Републике Србије
 
15.06.2012.

Делегација Министарства одбране и Војске Србије у Либану



Делегација Министарства одбране и Војске Србије, која борави у четвордневној посети мултинационалној операцији Уједињених нација UNIFIL у Либану, током данашњег дана обишла је зоне одговорноисти сектора "Исток".

Делегација, коју предводи заменик команданта Здружене оперативне команде генерал-мајор Горан Радовановић, обишла је базе у одговорности шпанског и индијског батаљона које се налазе у зонама са највећим бројем критичних тачака на Плавој линији, која представља линију раздвајања снага Либана и Израела.

Делегација је сагледала услове живота и рада плавих шлемова, као и могуће ризике у току њиховог ангажовања. Команданти шпанског и индијског батаљона у оквиру сектора "Исток" снага UNIFIL детаљно су информисали делегацију ВС и МО о ситуацији на терену и
стању својих јединица.

Генерал Радовановић је у данашњем разговору са командантом Сектора исток шпанским генералом Хулиом Херером истакао задовољство обиласком снага мисије UNIFIL. Такође, он је изразио захвалност шпанском контигенту и команданту лично за успешно организовану посету делегације Министарства одбране и Војске Србије, уз уверење да ће Војска Србије и Оружаних снага Шпаније наставити и проширити успешну сарадњу у наредном периоду у оквиру заједничког ангажовања у мисији UNIFIL.
photoФОТОГАЛЕРИЈА