Министарство одбране Републике Србије
 
11.04.2012.

"Отворени дан" у Новом Пазару



У касарни „Рифат Бурџевић Трша“ у Новом Пазару данас је одржана манифестација „Отворени дан“, у организацији 28. механизованог батаљона 2. бригаде Копнене војске.

Посетиоци су имали прилику да виде неке од свакодневних активности војника смештених у овој касарни, али и војника распоређених у осталим јединицама Војске, као и да погледају наоружање изложено на тактичко-техничком збору.

Грађанима Новог Пазара и околине, домаћини су били потпуковник Ђорђе Белић, командант 28. моторизованог батаљона и пуковник Милић Станић, командант 2. бригаде КоВ. „Отвореном дану“ присуствовали су и представници локалних власти и верских заједница.

Према речима потпуковника Белића, циљ акције реализоване у Новом Пазару јесте афирмација припадника Војске.

„Приказом опреме и наоружања, атрактивним садржајем тактичке обуке и приказа физичке оспособљености, настојимо да приближимо позив којим се моје колеге и ја бавимо у Војсци Србије“, истакао је Белић, подсетивши да се Дан Војске Србије од ове године обележава 23. априла у знак сећања на дан када је 1815. године почео Други српски устанак.

Пуковник Станић нагласио је да је манифестација „Отворени дан“ резултат жеље и интересовања грађана Србије да се упознају са радом нове реформисане Војске Србије.

„Наша је обавеза да покажемо да је Војска спремна да се супротстави свим безбедносним изазовима и извршава додељене мисије и задатке. Искуства са ових манифестација показала су да грађани Србије воле своју војску, да имају поверења у њу и да цене посао који она обавља, рекао је Станић изразивши задовољство великим бројем деце и младих који су посетили „Отворени дан“ у Новом Пазару.
photoФОТОГАЛЕРИЈА