Министарство одбране Републике Србије
 
05.04.2012.

Музика музичарима



У свечаној сали Дома Војске вечерас је круну на свој рад ставио басиста Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“, Андреј Тодоровић, те се концертом „Музика наше младости“ опростио од оркестра. Доказао је да музичар не престаје да се бави музиком ни када оде у пензију, јер је управо у том периоду створио адаптације које су вечерас изведене.

У публици су се поред бројних пријатеља из музичког света, нашли и државни секретар Зоран Јефтић и начелник Управе за односе са јавношћу, пуковник Миливоје Пајовић. Поред публике, Тодоровић је усрећио и своје колеге, што се могло видети на њиховим лицима док су свирали лепезу најразличитијих звукова. „Ову музику сам њима наменио, као музичар музичарима“, рекао је Тодоровић.

Међу изведеним нумерама нашле су се неке од најлепших композиција свих времена: Moon River, Soul Bossa Nova, A Man and Woman, Samba Pa Ti, All you need is love, али и Једној жени, Српски југ, Меракли чочек, као и многе друге.

„Оваква музика која није честа на репертоару орекстра Бинички. Ово су моји аранжмани од светских евергринова до Гуче“ појаснио је Тодоровић.

Оркестар је свирао под диригентском палицом Павла Медаковића, а две нумере је као гост водио и Војислав Бубиша Симић, који је истакао да му је задовољство да диригује симфонијским оркестром који је на једно вече постао џез оркестар.
photoФОТОГАЛЕРИЈА