Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
05.04.2012.

Muzika muzičarima



U svečanoj sali Doma Vojske večeras je krunu na svoj rad stavio basista Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, Andrej Todorović, te se koncertom „Muzika naše mladosti“ oprostio od orkestra. Dokazao je da muzičar ne prestaje da se bavi muzikom ni kada ode u penziju, jer je upravo u tom periodu stvorio adaptacije koje su večeras izvedene.

U publici su se pored brojnih prijatelja iz muzičkog sveta, našli i državni sekretar Zoran Jeftić i načelnik Uprave za odnose sa javnošću, pukovnik Milivoje Pajović. Pored publike, Todorović je usrećio i svoje kolege, što se moglo videti na njihovim licima dok su svirali lepezu najrazličitijih zvukova. „Ovu muziku sam njima namenio, kao muzičar muzičarima“, rekao je Todorović.

Među izvedenim numerama našle su se neke od najlepših kompozicija svih vremena: Moon River, Soul Bossa Nova, A Man and Woman, Samba Pa Ti, All you need is love, ali i Jednoj ženi, Srpski jug, Merakli čoček, kao i mnoge druge.

„Ovakva muzika koja nije česta na repertoaru orekstra Binički. Ovo su moji aranžmani od svetskih evergrinova do Guče“ pojasnio je Todorović.

Orkestar je svirao pod dirigentskom palicom Pavla Medakovića, a dve numere je kao gost vodio i Vojislav Bubiša Simić, koji je istakao da mu je zadovoljstvo da diriguje simfonijskim orkestrom koji je na jedno veče postao džez orkestar.
photoFOTOGALERIJA