Министарство одбране Републике Србије
 
09.02.2012.

Војска Србије платиће дуг Радосављевића за струју



Представници Министарства одбране Србије посетили су данас породицу Радосављевић у Чачку, која тврди да јој је Војска Србије направила рачун 1999. године и обећали да ће помоћи да њихов дуг за струју буде измирен.

Та породица тврди да јој је Војска Србије направила рачун током НАТО бомбардовања, када је користила њихову кућу. Основни дуг од 1.040 динара нарастао је са каматама до 70.000 динара.

Радосављевићи су крајем јануара успели да дуг сведу на око 50.000 динара, рекла је новинарима Милица Радосављевић која у тој кући живи са мужем, ћерком и два унука и сви су незапослени.

Начелник Управе за односе с јавношћу Министарства одбране, пуковник Миливоје Пајовић, који је посетио породицу Радосављевић, рекао је да је увидом у документацију Министарство утврдило да је измирен основни дуг за струју, који је направљен 1999. када је Војска користила кућу Радосављевића.

Он је казао да ће Министарство помоћи тој породици у плаћању дугова за струју јер нису заборавили њихов патриотизам и помоћ Војсци.

"Након што будемо добили заостале рачуне наћи ћемо решење да се тај дуг за струју измири, јер су они наши пријатељи који су показали патриотски гест када су са нашим војницима били 1999. године на положају, иако је по нашој евиденцији тај дуг за струју измирен", рекао је Пајовић новинарима.

Радосављевићи су пре неколико дана обавестили новинаре да им прети искључење струје због дуга од око 50.000 динара који је направила Војска Србије, која је за време НАТО бомбардовања користила њихову кућу на врху Љубића код Чачка за радарску одбрану града.

БЕТА