Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
09.02.2012.

Vojska Srbije platiće dug Radosavljevića za struju



Predstavnici Ministarstva odbrane Srbije posetili su danas porodicu Radosavljević u Čačku, koja tvrdi da joj je Vojska Srbije napravila račun 1999. godine i obećali da će pomoći da njihov dug za struju bude izmiren.

Ta porodica tvrdi da joj je Vojska Srbije napravila račun tokom NATO bombardovanja, kada je koristila njihovu kuću. Osnovni dug od 1.040 dinara narastao je sa kamatama do 70.000 dinara.

Radosavljevići su krajem januara uspeli da dug svedu na oko 50.000 dinara, rekla je novinarima Milica Radosavljević koja u toj kući živi sa mužem, ćerkom i dva unuka i svi su nezaposleni.

Načelnik Uprave za odnose s javnošću Ministarstva odbrane, pukovnik Milivoje Pajović, koji je posetio porodicu Radosavljević, rekao je da je uvidom u dokumentaciju Ministarstvo utvrdilo da je izmiren osnovni dug za struju, koji je napravljen 1999. kada je Vojska koristila kuću Radosavljevića.

On je kazao da će Ministarstvo pomoći toj porodici u plaćanju dugova za struju jer nisu zaboravili njihov patriotizam i pomoć Vojsci.

"Nakon što budemo dobili zaostale račune naći ćemo rešenje da se taj dug za struju izmiri, jer su oni naši prijatelji koji su pokazali patriotski gest kada su sa našim vojnicima bili 1999. godine na položaju, iako je po našoj evidenciji taj dug za struju izmiren", rekao je Pajović novinarima.

Radosavljevići su pre nekoliko dana obavestili novinare da im preti isključenje struje zbog duga od oko 50.000 dinara koji je napravila Vojska Srbije, koja je za vreme NATO bombardovanja koristila njihovu kuću na vrhu Ljubića kod Čačka za radarsku odbranu grada.

BETA