Министарство одбране Републике Србије
 
08.09.2021.

Састанак министра Стефановића са министром одбране Мађарске Бенком



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић борави у Будимпешти, где је одржана заједничка седница влада Србије и Мађарске. Министар Стефановић претходно је имао билатерални састанак са мађарским колегом министром др Тибором Бенком.

Двојица министара оценила су да је сарадња у области одбране двеју земаља веома садржајна и да је карактерише обострано опредељење за њено даље унапређење. Како су истакли, тежишне области су војно-војна, која се реализује кроз заједничке вежбе и учешће у мултинационалним вежбама, као и војнотехничка сарадња.
 
Министар Стефановић истакао је да Србија као војнонеутрална земља наставља да води балансирану политику одбране и да ради на развоју сарадње са свим државама и међународним организацијама, у складу са својим националним интересима и спољнополитичким приоритетима. Он је, такође, навео да је један од тих приоритета и регионална сарадња, те да управо због тога наша земља активностима у оквиру регионалних иницијатива и организација ради на јачању сопствене безбедности и уједно даје својеврстан допринос стабилности нашег региона.   
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
08.09.2021
mp4 (119,79 MB)
Састанак