Министарство одбране Републике Србије
 
19.07.2021.

Посета в.д. помоћника министра за политику одбране седишту НАТО



Вршилац дужности помоћника министра за политику одбране Предраг Бандић предводио је делегацију Министарства одбране и Војске Србије која је 16. јула 2021. године посетила седиште НАТО у Бриселу.
 
Том приликом одржане су мултилатералне консултације у оквиру Процеса планирања и прегледа (ПАРП), ради усаглашавања новог пакета Циљева партнерства за Републику Србију. Изражено је задовољство досадашњим резултатима сарадње и извршена анализа предложених Циљева партнерства у оквиру програма Партнерство за мир, који проистичу из Процеса планирања и прегледа као једног од основних механизама партнерства.
 
На маргинама консултација помоћник министра Бандић састао се са замеником помоћника генералног секретара НАТО за политичка питања и безбедносну политику Џејмсом Апатурајем и замеником помоћника генералног секретара НАТО за операције Џонатаном Перишем. У разговорима је наглашена намера Србије да настави сарадњу са НАТО под окриљем Програма „Партнерство за мир“ у условима стратешког опредељења за војну неутралност.