Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
19.07.2021.

Poseta v.d. pomoćnika ministra za politiku odbrane sedištu NATO



Vršilac dužnosti pomoćnika ministra za politiku odbrane Predrag Bandić predvodio je delegaciju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koja je 16. jula 2021. godine posetila sedište NATO u Briselu.
 
Tom prilikom održane su multilateralne konsultacije u okviru Procesa planiranja i pregleda (PARP), radi usaglašavanja novog paketa Ciljeva partnerstva za Republiku Srbiju. Izraženo je zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima saradnje i izvršena analiza predloženih Ciljeva partnerstva u okviru programa Partnerstvo za mir, koji proističu iz Procesa planiranja i pregleda kao jednog od osnovnih mehanizama partnerstva.
 
Na marginama konsultacija pomoćnik ministra Bandić sastao se sa zamenikom pomoćnika generalnog sekretara NATO za politička pitanja i bezbednosnu politiku Džejmsom Apaturajem i zamenikom pomoćnika generalnog sekretara NATO za operacije Džonatanom Perišem. U razgovorima je naglašena namera Srbije da nastavi saradnju sa NATO pod okriljem Programa „Partnerstvo za mir“ u uslovima strateškog opredeljenja za vojnu neutralnost.