Министарство одбране Републике Србије
 
22.10.2020.

Министар Вулин: Допринос Четврте бригаде очувању нашег мира је огроман



Министар одбране Александар Вулин данас је посетио припаднике Четврте бригаде копнене војске у врањској касарни „1300 каплара“, где му је у знак захвалности за подршку и успешну сарадњу, која је резултирала опремањем и подизањем оперативних способности, командант јединице пуковник Новица Петровић уручио плакету Четврте бригаде. 

Након обиласка тактичко-техничког збора, током кога су му припадници јединице пренели искуства стечена током употребе "Лазара 3", теренских возила и нове опреме за осматрање и извиђање, министар Вулин је подсетио да Четврта бригада у својој зони одговорности има Копнену зону безбедности, и да је допринос њених људи на очувању нашег свакодневног начина живота и мира огроман, а често није довољно запажен.
 
- Када се нешто деси,  питамо се ко је нешто урадио или није, а када је све мирно онда то подразумевамо. А то што је све мирно заслуга је управо момака и девојака из Четврте бригаде копнене војске, који 24 часа дневно, 365 дана у години, дежурају у Копненој зони безбедности, и воде рачуна да се наш свакодневни живот и мир никад, и ни на који начин не наруше - истакао је министар одбране и додао да се, управо зато, сва улагања у људе, њихову опрему и животни стандард увек исплате. 
 
Министар Вулин је истакао и да припадницима те јединице дугујемо велику захвалност јер су се током пандемије Ковида-19 показали као изузетно организовани и посвећени.
 
- Шта год нас буде чекало у наредним данима, они ће бити ту, и југ Србије може да буде миран, сигуран и спокојан, јер ту је њена Четврта бригада - рекао је министар Вулин. 

Потпуковник Бојан Стојановић, командант 40. командног батаљона Четврте бригаде копнене војске, казао је да је та јединица у последњих неколико година опремљена савременим средствима за осматрање и извиђање у дневним и ноћним условима, савременим теренским моторним возилима и оклопним борбеним возилима "Лазар 3" . 
 
- Сва средства која смо примили одлично су се показала приликом извршавања задатака, а посебно у Копненој зони безбедности. Све могућности возила и средстава за осматрање и снимање, грађани су имали прилике да виде на последњој вежби "Садејство 2020", недавно одржаној на привременом полигону Пештер - рекао је потпуковник Стојановић.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
22.10.2020
mp4 (90,76 MB)
Изјава министра Вулина
22.10.2020
mp4 (52,69 MB)
Изјава потпуковника Бојанa Стојановићa
22.10.2020
mp4 (276,58 MB)
Обилазак