Министарство одбране Републике Србије
 
04.06.2020.

Затвара се привремена болница на Београдском сајму




Привремена болница на Београдском сајму, коју су припадници Министарства одбране и Војске Србије уредили за прихват особа са лакшим симптомима заразе корона вирусом, од данас је затворена за пријем нових пацијената.

Како објашњава координатор привремене болнице на Сајму пуковник др Вељко Милић, у тој болници смештена су 103 пацијента и данас ће део бити превезен у болницу у Младеновац.

- Првих 46 пацијената биће данас превезено у Специјалну болницу за интерне болести у Младеновцу, док преосталих 57 чека резултате јучерашњег тестирања. Ако резултат буде негативан, санитетским возилима ће бити превезени на своје адресе и тамо ће 14 дана бити у изолацији. Ако резултат буде позитиван биће и они пребачени у болницу у Младеновцу – рекао је пуковник Милић и истакао да затварање болнице на Сајму значи да од данас више нема пријема нових пацијената у ту болницу.

Према његовим речима, први пацијенти примљени су 29. марта у болницу на Сајму. За све то време, како је истакао, комплетно особље привремене болнице сачувало је своје здравље.

- Нико се од медицинског особља и логистичке подршке у оквиру болнице није разболео и то је наш изузетан успех – нагласио је пуковник Милић.

Од када је претворен у привремену болницу, на Београдском сајму било је смештено око 1.300 ковид позитивних пацијената, а о њима је бринуло 620 здравствених радника.

Министарство одбране и Војска Србије обезбедили су логистичке потребе и спољње обезбеђење привремене болнице, као и 3.000 кревета, док је медицинска заштита била у надлежности Министарства здравља.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА