Министарство одбране Републике Србије
 
22.04.2020.

Додељене годишње награде за најбољи научноистраживачки пројекат и докторску дисертацију




Додела годишњих награда за најбољи научноистраживачки пројекат и најбољу докторску дисертацију у Министарству одбране и Војсци Србије за 2019. годину одржана је данас у Министарству одбране.

Свечаности су присуствовали државни секретар у Министарству одбране Александар Живковић, који је у име министра одбране Александра Вулина уручио признања награђенима, затим председник Комисије за избор радова за доделу годишње награде начелник Управе за одбрамбене технологије Сектора за материјалне ресурсе генерал-мајор Младен Вуруна и начелник Управе за стратегијско планирање Сектора за политику одбране пуковник Славен Вујић.

За овогодишње лауреате изабрани су Милован Пешић из Војнотехничког института за најбољи научноистраживачки пројекат и потпуковник др Саша Петровић из Управе за логистику Генералштаба Војске Србије за најбољу докторску дисертацију.

Честитајући награђенима, државни секретар Живковић истакао је да награде представљају симболичан вид признања за предан рад, али и подстицај свим истраживачима да научним радом допринесу развоју и унапређењу одбрамбених потенцијала Републике Србије.

Милован Пешић руководилац је награђеног научноистраживачког пројекта „Упаљач мултифункцијски (УМ, М14) за артиљеријску муницију калибра 105мм до 155мм“, а потпуковник др Саша Петровић аутор је награђене докторске дисертације „Развој модела система одржавања применом симулације“.

Годишња награда за најбољи научноистраживачки пројекат, докторску дисертацију и магистарски рад у Министарству одбране и Војсци Србије додељује се ради афирмације научноистраживачког рада и стимулисања научних радника у систему одбране.     
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА