Министарство одбране Републике Србије
 
11.04.2020.

Министар Вулин: Сви мигранти који тренутно бораве у Србији морају да поштују нашу земљу и наше законе




- Више од 8.000 миграната на територији наше земље налази се у 18 прихватних центара. Имају све што им је потребно, али нема изласка. То је карантин и они морају да буду унутра. Ниједан мигрант није заражен Covidom-19 и да до тога не би дошло они морају да остану унутра - изјавио је данас министар одбране Александар Вулин у јутарњем програму Телевизије "Happy".
 
Говорећи о инциденту који се недавно догодио у кампу у Крњачи, министар Вулин објаснио је да је једна сиријска породица покушала да побегне, али да је у томе заустављена.
 
- Тада се окупило стотинак миграната који су хтели да их подрже у томе и наша војска је у складу с Правилом службе и законима испалила три метка у ваздух. Наградићу два припадника Војске Србије који су издали и извршили наређење, јер су поштовали законе и Правило службе, никога нису повредили, а заштитили су себе и своје припаднике - рекао је министар одбране и додао да као министар одбране војницима издаје два наређења – нико не сме да вам отме пушку и нико не сме да вас повреди.
 
- Свако ко помисли да може да угрози војника, припадника Министарства одбране, мора да зна да ће лоше проћи - поручио је министар одбране.
 
Како је истакао, сви мигранти који тренутно бораве у Србији морају да поштују нашу земљу и наше законе, али, како је навео, они одавде желе да оду. С тим у вези, министар Вулин нагласио је да су лажне приче да ће 400.000 миграната населити југ Србије.
 
- Сви ће бити у камповима и нико не треба да их се плаши. Војска је ту, када је ваша војска ту можете да будете мирни и безбедни - поручио је министар Вулин.