Министарство одбране Републике Србије
 
04.04.2020.

Почели радови на изградњи нове болнице за оболеле од Covid 19




Реконструкција постојећег и изградња дела објекта који ће бити нова болница намењена пацијентима оболелим од Covid 19, капацитета 70 кревета, започела је данас  у кругу Војномедицинског центра Карабурма у Београду.

Комплетна реконструкција тог објекта и изградња новог дела објекта донација је фирме “Термомонт” и партнера, а имајући у виду његову намену и хитност градње, радници ће радове изводити у три смене, 24 часа дневно, како би до 21. априла објекат био завршен.
 
Власник и директор фирме “Термомонт” Дејан Бурчул истакао је да је у складу са потребама Министарства одбране та фирма, са партнерима, одлучила да у виду донације потпуно реконструише и догради нови део објекта за болницу у кругу ВМЦ Карабурма.
 
- Реч је о реконструкцији објекта од 1.000 квадрата и доградња више од 300 квадрата објекта, где ће бити изграђена и нова приступна саобраћајница у дужини око 200 метара – нагласио је директор “Термомонта” додајући да је због кратких рокова реч о ни мало лаком задатку.
 
Он је истакао да се са радовима почело јутрос, а због кратког рока за завршетак радова, на објекту ће се радити у три смене, 24 часа дневно, сваког дана, а објекат ће бити готов до 21. априла ове године.

- У складу са тактичко-техничким захтевима које смо добили, вредност донације је око 30 милиона динара – нагласио је директор фирме “Термомонт” Дејан Бурчул.
 
Управник Војномедицинског центра Карабурма потпуковник Милан Младеновић истакао је да је у току реконструкција објекта за потребе нових смештајних капацитета за лечење пацијената оболелих од Covid-19.
 
- Планирано је да објекат има могућност збрињавања око 70 пацијената оболелих од Covid-19, чија је клиничка слика лакша и средње тешка - нагласио је потпуковник Младеновић.
 
Према његовим речима, радови на том болничком објекту су у току и чим буду завршени, приступиће се опремању медицинском опремом и потребним средствима за рад, након чега је предвиђен пријем првих пацијената.
 
Почетку радова у кругу Војномедицинског центра Карабурма присуствовао је државни секретар у Министарству одбране Бојан Јоцић.

 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
04.04.2020
mp4 (63,21 MB)
Изјава директора „Термомонта“ Дејана Бурчула
04.04.2020
mp4 (45,38 MB)
Изјава потпуковника Милана Младеновића
04.04.2020
mp4 (61,79 MB)
Изградња