Министарство одбране Републике Србије
 
30.03.2020.

Саопштење




Поводом наставка злонамерне, планске и наручене кампање која се води против Министарства одбране и министра Вулина, а ради истинитог обавештавања јавности, истичемо да Управа за односе са јавношћу Министарства одбране, у оквиру својих функционалних надлежности, већ више од десет година прибавља идентичну услугу медиа мониторинга који садржи стандардне захтеве - прес-клипинг, електронски клипинг, веб-клипинг, пренос медијских објава, насловне стране штампаних медија, аларм-клипинг и експонираност министра одбране на месечном нивоу у медијима. Набавка за 10 година никада није била критикована осим од када је министар одбране Александар Вулин. 
 
Ове услуге прибављају се на годишњем нивоу и набавка је уврштена у Годишњи план јавних набавки Министарства одбране за 2020. годину који је донет почетком године, а њено покретање планирано је за март месец. 
 
Свако коме је стало до истине може да се увери да се против Министарства одбране и министра Вулина води планирана и наручена кампања. Идентичну набавку као Министарство одбране, у складу са својим плановима спровело је и Министарство државне управе и локалне самоуправе, и завршило је 27. марта 2020. године. Поменуто министарство у својој набавци тражи медијску експонираност министарства и министра, баш као и Министарство омладине и спорта које је нешто раније завршило овакву набавку тражећи и анализу заступљености министара Владе у медијима. Исту набавку нешто раније завршило је и Министарство правде и многа друга министарства. Њих нико није напао и нема разлога за напад, јер су као и Министарство одбране само спровели активност која се спроводи у складу са законом.
 
Кампања против Министарства одбране и министра Вулина је планирана и наручена и пошто није било наручивања напада на друге министре није ни било кампање против њих, без обзира на идентичну набавку. 
 
Из свега наведеног јасно је да наручени напад нема никакве везе са набавком медијске анализе, и да је она тек повод за кампању против министарства и министра.