Министарство одбране Републике Србије
 
16.10.2019.

Приказ способности Војске Србије „Слобода 2019“




Спот Слобода 2019

На основу одлуке председника Републике Србије и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, а поводом обележавања 75 година од ослобођења Београда у Другом светком рату, биће одржан Приказ способности Војске Србије „Слобода 2019“ у суботу 19. октобра 2019. године од 12.30 часова, на Аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници.

У првом делу програма биће представљене способности дела специјалних и јединица Копнене војске наоружаних и опремљених најсавременијим наоружањем и опремом по концепту “1500+” и донираним средствима из Руске Федерације, које ће бити подржане јединицама Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране. Након тога биће изведен дефиле пешадијског, моторизованог и ваздухопловног ешелона.

Молимо вас да акредитације за праћење Приказа пошаљете на мејл адресу info@mod.gov.rs најкасније до четвртка 17. октобра до 12 часова.

Потребно је да пријаве садрже име, презиме, дужност у редакцији и број личне карте за све чланове екипе и контакт телефон вође екипе.

Акредитације ће се делити у згради Министарства одбране (Бирчанинова 5) у петак 18. октобра, од 11 до 13 часова.

За медијске екипе које ће пратити догађај биће организован превоз од Палате Србија до аеродрома у Батајници и назад. Потребно је да медијске екипе дођу испред Источног крила Палате Србија најкасније до 9.30 часова 19. октобра ради неопходних провера и прегледа. Због безбедносних процедура долазак медијских екипа неће бити могућ сопственим превозом.

Молимо све медијске екипе да се придржавају наведених времена у најави, јер каснији појединачни доласци екипа неће бити могући.

За све грађане биће омогућен улаз на Аеродром „Пуковник-пилот Миленко Павловић” од 9.30 часова на капије које се налазе на путу Батајница-Нова Пазова.

Поступак за акредитовање иностраних медијских екипа

Медијске екипе из иностранства пре акредитовања у Министарству одбране морају да поседују сталне или привремене акредитације Министарства културе и информисања Републике Србије.

Обрасци за акредитацију налазе се на следећем линку: http://www.kultura.gov.rs/cyr/informisanje-i-mediji/akreditacija-stranih-novinara

Након акредитација у Министарству културе и информисања потребно је до четвртка 17. октобра до 12 часова на мејл адресу info@mod.gov.rs послати следеће податке – име, презиме, дужност у редакцији и податке за идентификацију, број сталне или привремене акредитације издате у Министарству културе и информисања и њен рок важења за све чланове екипе, као и контакт телефон вође екипе.

Особе за контакт су потпуковник Небојша Милосављевић (064/8329-207), мајор Милан Гујаница (064/8329-208) и мајор Ненад Стевић (064/6647-400).