Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
16.10.2019.

Prikaz sposobnosti Vojske Srbije „Sloboda 2019“
Spot Sloboda 2019

Na osnovu odluke predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, a povodom obeležavanja 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetkom ratu, biće održan Prikaz sposobnosti Vojske Srbije „Sloboda 2019“ u subotu 19. oktobra 2019. godine od 12.30 časova, na Aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici.

U prvom delu programa biće predstavljene sposobnosti dela specijalnih i jedinica Kopnene vojske naoružanih i opremljenih najsavremenijim naoružanjem i opremom po konceptu “1500+” i doniranim sredstvima iz Ruske Federacije, koje će biti podržane jedinicama Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane. Nakon toga biće izveden defile pešadijskog, motorizovanog i vazduhoplovnog ešelona.

Molimo vas da akreditacije za praćenje Prikaza pošaljete na mejl adresu info@mod.gov.rs najkasnije do četvrtka 17. oktobra do 12 časova.

Potrebno je da prijave sadrže ime, prezime, dužnost u redakciji i broj lične karte za sve članove ekipe i kontakt telefon vođe ekipe.

Akreditacije će se deliti u zgradi Ministarstva odbrane (Birčaninova 5) u petak 18. oktobra, od 11 do 13 časova.

Za medijske ekipe koje će pratiti događaj biće organizovan prevoz od Palate Srbija do aerodroma u Batajnici i nazad. Potrebno je da medijske ekipe dođu ispred Istočnog krila Palate Srbija najkasnije do 9.30 časova 19. oktobra radi neophodnih provera i pregleda. Zbog bezbednosnih procedura dolazak medijskih ekipa neće biti moguć sopstvenim prevozom.

Molimo sve medijske ekipe da se pridržavaju navedenih vremena u najavi, jer kasniji pojedinačni dolasci ekipa neće biti mogući.

Za sve građane biće omogućen ulaz na Aerodrom „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” od 9.30 časova na kapije koje se nalaze na putu Batajnica-Nova Pazova.

Postupak za akreditovanje inostranih medijskih ekipa

Medijske ekipe iz inostranstva pre akreditovanja u Ministarstvu odbrane moraju da poseduju stalne ili privremene akreditacije Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Obrasci za akreditaciju nalaze se na sledećem linku: http://www.kultura.gov.rs/cyr/informisanje-i-mediji/akreditacija-stranih-novinara

Nakon akreditacija u Ministarstvu kulture i informisanja potrebno je do četvrtka 17. oktobra do 12 časova na mejl adresu info@mod.gov.rs poslati sledeće podatke – ime, prezime, dužnost u redakciji i podatke za identifikaciju, broj stalne ili privremene akreditacije izdate u Ministarstvu kulture i informisanja i njen rok važenja za sve članove ekipe, kao i kontakt telefon vođe ekipe.

Osobe za kontakt su potpukovnik Nebojša Milosavljević (064/8329-207), major Milan Gujanica (064/8329-208) i major Nenad Stević (064/6647-400).