Министарство одбране Републике Србије
 
31.08.2018.

Министар Вулин: Наставићемо Вучићеву политику у Одбрамбеној индустрији Србије




Министар одбране Александар Вулин, у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића, посетио је данас предузеће "Милан Благојевић - наменска" а. д. Лучани.
 
На састанку с руководством, челне људе Министарства одбране и Војске Србије, директор фабрике Радош Миловановић информисао је о веома успешним резултатима пословања у 2017. години, и параметрима у првој половини текуће године. Министар Вулин састао се и с представницима синдиката предузећа.



У наставку посете, високи гости обишли су објекат и постројење за континуалну нитрацију целулозе Ц-9А, за који је новац обезбедила Влада Републике Србије, као и локацију на којој се граде међуфазни магацини за смештај запаљивих и опасних материја. 
 
Министар одбране Александар Вулин изјавио је да је "Милан Благојевић - наменска а.д." једна од кључних фабрика у ланцу Одбрамбене индустрије Србије и "од највећег интереса Владе Републике Србије је да се политика Александра Вучића, кад је био премијер, настави и у Одбрамбеној индустрији и у предузећу Милан Благојевић". 
  
- То значи да ћемо наставити са улагањем у ову фабрику, али не само у њу, већ и у читаву Одбрамбену индустрију Србије. Руководство и радници "Милана Благојевића" имају пуну подршку Министарства одбране и ми се надамо да ће наставити са оваквим радом и са све бољим резултатима - рекао је министар Вулин.



Он је додао да радници у предузећу "Милан Благојевић" могу да буду мирну и сигурни, јер да ће њихова фабрика и даље расти и напредовати.
 
 - О њиховој безбедности ће се водити рачуна баш као и сада, и са сигурношћу могу да планирају свој живот и будућност, да их везују за своју фабрику, баш као и свој живот за општину и средину у којој живе, јер ће овде бити само боље. Улагаће се још више, и ова фабрика ће запошљавати још већи број људи, што је од највећег интереса и за Владу Републике Србије и за Министарство одбране - рекао је министар одбране Александар Вулин.
 
Директор Радош Миловановић захвалио је на посети министру одбране и начелнику Генералштаба и истакао да је искористио прилику да их детаљно упозна с развојем нових средстава наоружања, војне опреме и система.
 
- Упознао сам их и с начином на који смо потрошили средства добијена од Владе Републике Србије, која нама обезбеђују бољи квалитет наших производа и већу безбедност. Данас сам посебно посветио пажњу томе колико улажемо у мере безбедности и прописе рада, сваке године минимум милион и по, до два милиона евра, јер је реч о веома опасној производњи - рекао је директор Радош Миловановић који је изразио задовољство због велике упослености капацитета и чињенице да постоји велика потреба за производима фабрике.  
 
Он је додао да је велика реткост на једном месту, у једној фабрици, имати производњу једнобазних, двобазних и трофазних барута, ракетних горива и другог, за шта ће лучански хемијски гигант бити спреман након инвестиција Владе Републике Србије, уз учешће сопствених средстава.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
31.08.2018
mp4 (67,04 MB)
Изјава министра Вулина
31.08.2018
mp4 (93,44 MB)
Директор Радош Миловановић
31.08.2018
mp4 (158,02 MB)
Посета