Министарство одбране Републике Србије
 
13.07.2018.

Министар Вулин: Од некажњеног злочинца ме не чуди позив на рат, брине ме што међународна заједница ћути




 
"Веома сам забринут због Орићеве изјаве, то је нешто што се очекује од неосуђеног ратног злочинца", изјавио је министар одбране Александар Вулин одговарајући на питање како коментарише последњу изјаву ратног команданта тзв. Армије БиХ да ће се "следећи рат десити мало брже него што смо га ми дочекали".
 
- Не можете очекивати од Насера Орића да говори о миру, када није кажњен за злочине које је починио у рату и који сматра да само треба да заврши са етничким чишћењем и убијањем Срба, све оно што је радио и за шта није кажњен. Од њега се то могло и очекивати и то није нешто што нас изненађује, али ме веома брине што међународна заједница ћути. Дакле, човек вероватно ужива велики ауторитет у политичким круговима у Босни и Херцеговини, говори о новом рату и нико не реагује, нико из међународне заједнице не користи своја овлашћења, која иначе радо користе за много мање ствари, нико не говори да у Босни и Херцеговини не сме да буде рата и да тај човек мора већ једном да буде кажњен за све оно што је радио. То ме веома брине – нагласио је министар Вулин.
 
Према његовим речима, Република Србија и Војска Србије урадиће све да и Босна и Херцеговина и читав регион буду мирни и стабилни.
 
- Нама је на првом месту стало до тога да се Република Српска, где Срби живе, развија, да живи у миру, али наравно и сви остали. Ми ћемо учинити све што је до нас да овај регион буде миран и стабилан, али без помоћи и подршке међународне заједнице, која ће морати да обузда, заузда и казни овакве ратне злочинце који позивају на нове ратове, ја нисам сигуран како је то могуће – поручио је министар Вулин.
 
 
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
13.07.2018
mp4 (102,44 MB)
Изјава