Министарство одбране Републике Србије
 
19.05.2018

Саопштење

Поводом новог саопштења Повереника за информације од јавног значаја Родољуба Шабића Министарство одбране констатује да, на жалост, Повереник не може да престане да комуницира са Министарством путем медија и не може да се уздржи од политичких оцена.
 
Медији и друштвене мреже нису начин да Повереник комуницира са државним органом какав је Министарство одбране, али медији и друштвене мреже јесу начин да се Повереник обрачунава са онима које доживљава као своје политичке противнике. Жао нам је што Повереник не може да разуме да његова тренутна позиција није припрема за политичку каријеру као што су је користили неки други повереници. Жао нам је што Повереник није имао жеље да дође у Министарство одбране и разговара са нама, то би било много боље од твитера и саопштења.
 
И даље је нејасно зашто нам је забранио оно што не радимо и што не можемо да радимо без одлуке суда и тужилаштва. Министарство одбране стоји на располагању Поверенику за све додатне информације које можемо да му доставимо будући да му из законом утврђених разлога није продужен безбедносни сертификат.