Министарство одбране Републике Србије
 
19.05.2018.

Министар Вулин: Један од приоритета је сарадња са ветеранима



Министар одбране Александар Вулин учествовао је данас на традиционалној манифестацији „Балкански скок пријатељства 2018”, на спортском аеродрому „Лисичији јарак” у Београду.
 
Министар Вулин скочио је падобраном, са тандем партнером, из авиона Антонов АН-2 са 3.000 метара, а у току дана састао се и са представницима ветеранских удружења.
 
Према речима министра Вулина, Министарство одбране и Војска Србије увек ће  водити рачуна о свим нашим ветеранима, о свим нашим борцима, и због тога је добра сарадња са ветеранским удружењима један од наших приоритета.
 
- Сви ови људи су се борили за своју земљу, бранили су је, и наравно да треба да очекују и добију захвалност своје земље и своје војске за све што су урадили, поручио је министар Вулин.
 
Организатор манифестације пуковник у пензији Ненад Кузмановић рекао је да подршка Министарства одбране и Војске Србије изузетно значи у организацији једне овакве манифестације.
 
- Добили смо два лета авионом Антонов Ан-26, јуче смо скакали с висине од 5.500 метара, данас с 5.800, што је посебно задовољство и на радост свих нас. Лично бих захвалио министру Вулину који је данас извео трећи скок, изјавио је Кузмановић.
 
Манифестацију организују Падобрански клуб ветерана 63. падобранске бригаде „Архистратиг“ и Ваздухопловни савез Србије, уз подршку Министарства одбране и Војске Србије, Министарства омладине и спорта, Министарства унутрашњих послова, Представништва Републике Српске у Београду и падобранских клубова „Феникс“ и „Делта“.
 
„Балкански скок пријатељства“ одржава се од 1993. године, када је први пут организован од стране грчке Уније резервних падобранаца и 63.  падобранске бригаде из Србије.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
19.05.2018
mp4 (21,32 MB)
Изјава министра одбране
19.05.2018
mp4 (24,86 MB)
Изјава Кузмановића
19.05.2018
mp4 (132,83 MB)
Покривалица