Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
19.05.2018.

Ministar Vulin: Jedan od prioriteta je saradnja sa veteranima



Ministar odbrane Aleksandar Vulin učestvovao je danas na tradicionalnoj manifestaciji „Balkanski skok prijateljstva 2018”, na sportskom aerodromu „Lisičiji jarak” u Beogradu.
 
Ministar Vulin skočio je padobranom, sa tandem partnerom, iz aviona Antonov AN-2 sa 3.000 metara, a u toku dana sastao se i sa predstavnicima veteranskih udruženja.
 
Prema rečima ministra Vulina, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije uvek će  voditi računa o svim našim veteranima, o svim našim borcima, i zbog toga je dobra saradnja sa veteranskim udruženjima jedan od naših prioriteta.
 
- Svi ovi ljudi su se borili za svoju zemlju, branili su je, i naravno da treba da očekuju i dobiju zahvalnost svoje zemlje i svoje vojske za sve što su uradili, poručio je ministar Vulin.
 
Organizator manifestacije pukovnik u penziji Nenad Kuzmanović rekao je da podrška Ministarstva odbrane i Vojske Srbije izuzetno znači u organizaciji jedne ovakve manifestacije.
 
- Dobili smo dva leta avionom Antonov An-26, juče smo skakali s visine od 5.500 metara, danas s 5.800, što je posebno zadovoljstvo i na radost svih nas. Lično bih zahvalio ministru Vulinu koji je danas izveo treći skok, izjavio je Kuzmanović.
 
Manifestaciju organizuju Padobranski klub veterana 63. padobranske brigade „Arhistratig“ i Vazduhoplovni savez Srbije, uz podršku Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva unutrašnjih poslova, Predstavništva Republike Srpske u Beogradu i padobranskih klubova „Feniks“ i „Delta“.
 
„Balkanski skok prijateljstva“ održava se od 1993. godine, kada je prvi put organizovan od strane grčke Unije rezervnih padobranaca i 63.  padobranske brigade iz Srbije.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
19.05.2018
mp4 (21,32 MB)
Izjava ministra odbrane
19.05.2018
mp4 (24,86 MB)
Izjava Kuzmanovića
19.05.2018
mp4 (132,83 MB)
Pokrivalica