Министарство одбране Републике Србије
 
05.03.2018.

Наставак снимања серије "Војна академија"



Министарство одбране и Радио-телевизија Србије потписали су данас уговор о заједничкој реализацији пројекта и наставку снимања игране серије „Војна академија“ у просторијама Ректората Универзитета одбране.
 
Уговор о снимању четвртог серијала популарне серије, том приликом, потписали су ректор Универзитета одбране генерал-мајор проф. др Младен Вуруна и Драган Бујошевић, генерални директор РТС-а.
 
Према речима генерала Вуруне, министар одбране Александар Вулин је донео одлуку да Универзитет одбране потпише уговор са РТС-ом о наставку снимања четвртог серијала „Војне академије“, као и да сви потребни капацитети Универзитета одбране и Војске Србије буду стављени на располагање екипи која ће радити на том пројекту.
 
Изражавајући задовољство што РТС наставља са снимањем „Војне академије“, генерални директор те куће Бујошевић је истакао да су претходне три сезоне биле веома успешне, али и да су, свакако, биле корисне и Војсци Србије. Он је подсетио да је серија стекла симпатије гледалаца, нарочито млађе публике, а имајући у виду да иста екипа наставља са радом и у четвртом серијалу, Бујошевић је рекао да се нада да ће, као и претходне сезоне, „Војна академија“ остати једна од најгледанијих серија које је РТС емитовао.
 
Како је истакао редитељ Дејан Зечевић, уз приче о судбинама главних јунака, четврта сезона „Војне академије“ понудиће гледалишту нове и занимљиве заплете, са акцентом на нове кадете које је публика упознала у претходној сезони. Он је нагласио да ће у новом серијалу акценат бити стављен на војнички аспект приче, јер ће јунаци у униформама доста времена проводити на вежбама, што значи да ће публика крај малих екрана имати прилике да стекне увид у оно што чини војнички живот на теренима и војним вежбама.
 
Говорећи о значају серијала, начелник Управе за односе са јавношћу Министарства одбране капетан бојног брода Петар Бошковић је изразио задовољство наставком сарадње између Министарства и РТС-а на овом пројекту, наглашавајући да је реч о дугорочној сарадњи која је много помогла у времену када је била актуелна професионализација наше војске. Серија је, како је истакао капетан бојног брода Бошковић, показала јавности да припадници војске не живе под стакленим звоном и да све оно што се дешава на Војној академији, дешава се и у стварном животу. Публика ће у новим епизодама, додао је он, имати прилику да види колико војнички живот захтева одрицања и жртвовања, и да се од таквих људи, још у младим годинама, праве професионални војници који су ту за своју отаџбину и свој народ.
 
Он је, такође, посебно указао да је екипа која је радила на серији бринула и о најситнијим детаљима, па у „Војној академији“ нема псовки и бруталности, чиме обилују неки други серијали, а ова серија је доказ да се гледаност може постићи и на тај начин.
 
Данашњем потписивању уговора присуствовали су и Неле Гарић из продукцијске куће „Нира про“ као и представници Министарства одбране и Војске Србије.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
05.03.2018
mp4 (21,36 MB)
Обраћање генерала Младена Вуруне
05.03.2018
mp4 (41,53 MB)
Обраћање Драгана Бујошевића
05.03.2018
mp4 (46,81 MB)
Обраћање капетана бојног брода Петра Бошковића
05.03.2018
mp4 (49,56 MB)
Обраћање редитеља Дејана Зечевића
05.03.2018
mp4 (17,81 MB)
Потписивање уговора