Министарство одбране Републике Србије
 
13.12.2017.

Саопштење



Војна полиција, у сарадњи са Војнобезбедносном агенцијом Министарства одбране, Полицијском управом Ниш Министарства унутрашњих послова и Здравственом инспекцијом у Нишу, по налогу Основног јавног тужилаштва и Основног суда у Нишу, 12. децембра 2017. године, пресекла је случај криминалне делатности у Војној болници Ниш.

Након вишемесечног ангажовања на прикупљању података и доказа, акцијом су обухваћена четири лица – припадница Министарства одбране С.П. и њен супруг А.П. због сумње да су извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја, а Р.М. и А.П., цивили из Ниша, због злоупотребе положаја одговорног лица.

Постоји основана сумња да је С.П. дуже време, злоупотребом службеног положаја изабраног лекара, на име пацијената, за себе преписивала и прибављала лекове и медицински материјал. На тај начин преписане рецепте С.П. је реализовала у приватним апотекама, уз помоћ Р.М. и А.П., и продавала их посредством приватне ординације свог супруга А.П. Вршењем те криминалне делатности С.П. је стекла противправну имовинску корист.

Након претреса, који су извршени по наредби Основног суда у Нишу, ухапшени су С.П. и њен супруг А.П., као и Р.М., и одређено им је задржавање до 48 сати, док је А.П. признала кривицу и пуштена је да се брани са слободе.

Кривичном пријавом, која ће бити поднета против тих лица, биће обухваћена још два припадника Министарства одбране.