Министарство одбране Републике Србије
 
19.10.2017.

Председник Вучић на завршним припремама за Приказ „Слобода 2017“




Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас на аеродрому Батајница завршним припремама за Приказ дела оперативних способности Војске Србије „Слобода 2017“. Завршним припремама присуствовали су и министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба ВС генерал Љубиша Диковић, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и директор Безбедносно-информативне агенције Братислав Гашић.

Након разговора са учесницима Приказа, председник Вучић рекао је да је поносан на припаднике војске и позвао грађане да дођу на аеродром Батајница и присуствују Приказу који ће представити „једну нову и другачију слику Војске Србије“.  

-То говори о нашој бризи да сачувамо војну неутралност и, пре свега, нашу слободу. Данас више нисмо тако слаби, а јачаћемо и убудуће. Моја брига за војску биће једнако велика и све већа из дана у дан, поручио је Вучић.

На Приказу дела оперативних способности Војске Србије „СЛОБОДА 2017“, на батајничком аеродрому 20. октобра 2017. године са почетком у 12 часова, јавности ће први пут бити представљени нови авиони МиГ-29 и савремена опрема војника по концепту 1500.

Уз авијацију Војске Србије, у летачком делу приказа учествоваће и руска акро-група „Стрижи“, а статички део приказа биће посвећен новим производима Одбрамбене индустрије Србије.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
19.10.2017
mp4 (47,63 MB)
Обилазак