Министарство одбране Републике Србије
 
22.06.2017.

Нови станови за припаднике система одбране



Државни секретар у Министарству одбране Ненад Нерић уручио је данас, на Бежанијској коси, кључеве 68 станова припадницима Министарства одбране и Војске Србије.

Нерић је честитао свим добитницима кључева и поручио да је ово „један од оних значајнијих датума, пре свега за припаднике Министарства одбране и Војске Србије, који су данас добили кључ свог првог стана, или можда адекватног стана којег су очекивали све време током служења својој отаџбини и Војсци Србије".

Према његовим речима, ово је значајан дан и за Министарство одбране.

- Коначно смо решили оно што није било решено дуги низ година. Још 2014. године је менаџмент Министарства одбране кренуо у акцију „завршетак започетих радова“ те смо захваљујући томе, пре свега Управи за инфраструктуру, дошли до данашњих резултата. Ту срећу да потпише решења за доделу ових станова имао је министар одбране Зоран Ђорђевић и сигуран сам да је ово срећан дан и за њега, рекао је Нерић.

Он је додао како сматра да је ово срећан дан и за све остале који су још 1992. године започели градњу тих објеката, те коначно могу да виде како они изгледају.

- На овом простору, Бежанијској коси 2, почели смо да градимо још 1992. године, и то 1.987 станова. Од тога данас имамо изграђене скоро све стамбене јединице, изузев објекта 24 који ће бити завршен у септембру. Тада ћемо поделити кључеве још 81 стана, изјавио је државни секретар.

После уручења кључева, државни секретар је обишао неколико станова како би се уверио у реално стање стамбених јединица и поразговарао са новим станарима. Реч је о становима у улици Партизанске авијације од броја 42 до 46, а најбројнији су структуре троипособан и трособан стан.

 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
22.06.2017
mp4 (128,25 MB)
Државни секретар Ненад Нерић
22.06.2017
mp4 (85,09 MB)
Додела кључева