Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
22.06.2017.

Novi stanovi za pripadnike sistema odbrane



Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nenad Nerić uručio je danas, na Bežanijskoj kosi, ključeve 68 stanova pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Nerić je čestitao svim dobitnicima ključeva i poručio da je ovo „jedan od onih značajnijih datuma, pre svega za pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koji su danas dobili ključ svog prvog stana, ili možda adekvatnog stana kojeg su očekivali sve vreme tokom služenja svojoj otadžbini i Vojsci Srbije".

Prema njegovim rečima, ovo je značajan dan i za Ministarstvo odbrane.

- Konačno smo rešili ono što nije bilo rešeno dugi niz godina. Još 2014. godine je menadžment Ministarstva odbrane krenuo u akciju „završetak započetih radova“ te smo zahvaljujući tome, pre svega Upravi za infrastrukturu, došli do današnjih rezultata. Tu sreću da potpiše rešenja za dodelu ovih stanova imao je ministar odbrane Zoran Đorđević i siguran sam da je ovo srećan dan i za njega, rekao je Nerić.

On je dodao kako smatra da je ovo srećan dan i za sve ostale koji su još 1992. godine započeli gradnju tih objekata, te konačno mogu da vide kako oni izgledaju.

- Na ovom prostoru, Bežanijskoj kosi 2, počeli smo da gradimo još 1992. godine, i to 1.987 stanova. Od toga danas imamo izgrađene skoro sve stambene jedinice, izuzev objekta 24 koji će biti završen u septembru. Tada ćemo podeliti ključeve još 81 stana, izjavio je državni sekretar.

Posle uručenja ključeva, državni sekretar je obišao nekoliko stanova kako bi se uverio u realno stanje stambenih jedinica i porazgovarao sa novim stanarima. Reč je o stanovima u ulici Partizanske avijacije od broja 42 do 46, a najbrojniji su strukture troiposoban i trosoban stan.

 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
22.06.2017
mp4 (128,25 MB)
Državni sekretar Nenad Nerić
22.06.2017
mp4 (85,09 MB)
Dodela ključeva