Министарство одбране Републике Србије
 
10.06.2017.

Састанак са директорима предузећа Одбрамбене индустрије Србије



Министар одбране Зоран Ђорђевић са сарадницима, састао се са директорима предузећа из групације Одбрамбене индустрије Србије и директорима техничких ремонтних завода и Техничког опитног центра, као и председницима надзорних одбора тих предузећа.
 
Састанку су присуствовали шеф Кабинета председника Републике Србије Ивица Којић, државни секретар у Министарству финансија Мирјана Ћојбашић, председник Извршног одбора Српске банке а.д. Весна Јокановић и в.д. помоћника министра одбране за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић.
 
На састанку су разматране активности у вези са инвестиционим улагањима и мерама које се предузимају, а у складу са закључцима који су дефинисани на састанку у Влади Републике Србије у априлу ове године. Одлуком Владе издвојено је укупно око 49,9 милиона евра инвестиција ради модернизације и унапређења производних и ремонтних капацитета српске одбрамбене индустрије.
 
- Влада Србије опредељена је за наставак улагања у предузећа наменске индустрије, јер је она подстицај за даљи развој наше економије и привреде, нагласио је министар одбране. Ђорђевић је истакао и значајан извозни потенцијал предузећа из групације Одбрамбене индустрије Србије, који доприноси економском расту земље и даљем запошљавању.
 
Учесници састанка разговарали су о актуелним пројектима предузећа и војних установа у систему одбране, као и о потреби праћења наменског трошења додељених средстава.
 


 
photoФОТОГАЛЕРИЈА