Министарство одбране Републике Србије
 
15.05.2017.

Отворен курс „Управљање пројектним циклусом“




В.д. помоћника министра одбране за политику одбране Милан Мојсиловић и шеф Мисије ОЕБС у Србији Андреа Орицио отворили су данас курс „Управљање пројектним циклусом“ организован за припаднике Министарства одбране и Војске Србије.

Према речима Мојсиловића, у светлу савремених околности које се мењају великом брзином, реформа и управљање пројектима у сектору одбране „заузимају истакнуто место у индивидуалним приоритетима држава и сарадњи у региону чланица ОЕБС-а“.

- Донације и пројекти представљају добру и сигурну инвестицију коју би требало ефикасније и озбиљније користити. Пројекте можемо оценити и као суштину реформи државне управе, без којих нема ни структурних промена захтеваних кроз процес придруживања Европској унији, рекао је Мојсиловић.

Он је нагласио да курс „Управљање пројектним циклусом“ представља део програма подршке ОЕБС јачању неопходних вештина припадника система одбране у области управљања пројектима и побољшању коначних резултата.

- Одржавање курса представља потребу за унапређењем започетих процеса и јачање професионалних капацитета припадника Министарства одбране и Војске Србије у јачању функционалних способности, кроз стицање знања у управљању пројектима. Сигуран сам да ће један од резултата курса бити и интензивније пројектно повезивање организационих јединица Министарства одбране и Војске Србије, како међусобно, тако и са партнерима из наше земље и иностранства, поручио је Мојсиловић.

Амбасадор Орицио је нагласио да је Министарство одбране једно од кључних актера у процесу реформе те изразио задовољство што му у томе ОЕБС пружа велику подршку.

- Мисија ОЕБС посвећена је пружању подршке Министарству одбране и његовом учешћу у европским и осталим међународним безбедносним иницијативама, као и у мултинационалним операцијама и мировним мисијама. Задовољство ми је што сам овде јер организовањем курса, који је производ заједничког рада, настављамо и јачамо нашу сарадњу. Ваш успех је и наш успех, рекао је Орицио.

Петодневни курс „Управљање пројектним циклусом“ организован је у сарадњи  Дирекције за европске интеграције и управљање пројектима СПО Министарства одбране и Мисије ОЕБС у Србији.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА