Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
15.05.2017.

Otvoren kurs „Upravljanje projektnim ciklusom“




V.d. pomoćnika ministra odbrane za politiku odbrane Milan Mojsilović i šef Misije OEBS u Srbiji Andrea Oricio otvorili su danas kurs „Upravljanje projektnim ciklusom“ organizovan za pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Prema rečima Mojsilovića, u svetlu savremenih okolnosti koje se menjaju velikom brzinom, reforma i upravljanje projektima u sektoru odbrane „zauzimaju istaknuto mesto u individualnim prioritetima država i saradnji u regionu članica OEBS-a“.

- Donacije i projekti predstavljaju dobru i sigurnu investiciju koju bi trebalo efikasnije i ozbiljnije koristiti. Projekte možemo oceniti i kao suštinu reformi državne uprave, bez kojih nema ni strukturnih promena zahtevanih kroz proces pridruživanja Evropskoj uniji, rekao je Mojsilović.

On je naglasio da kurs „Upravljanje projektnim ciklusom“ predstavlja deo programa podrške OEBS jačanju neophodnih veština pripadnika sistema odbrane u oblasti upravljanja projektima i poboljšanju konačnih rezultata.

- Održavanje kursa predstavlja potrebu za unapređenjem započetih procesa i jačanje profesionalnih kapaciteta pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u jačanju funkcionalnih sposobnosti, kroz sticanje znanja u upravljanju projektima. Siguran sam da će jedan od rezultata kursa biti i intenzivnije projektno povezivanje organizacionih jedinica Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kako međusobno, tako i sa partnerima iz naše zemlje i inostranstva, poručio je Mojsilović.

Ambasador Oricio je naglasio da je Ministarstvo odbrane jedno od ključnih aktera u procesu reforme te izrazio zadovoljstvo što mu u tome OEBS pruža veliku podršku.

- Misija OEBS posvećena je pružanju podrške Ministarstvu odbrane i njegovom učešću u evropskim i ostalim međunarodnim bezbednosnim inicijativama, kao i u multinacionalnim operacijama i mirovnim misijama. Zadovoljstvo mi je što sam ovde jer organizovanjem kursa, koji je proizvod zajedničkog rada, nastavljamo i jačamo našu saradnju. Vaš uspeh je i naš uspeh, rekao je Oricio.

Petodnevni kurs „Upravljanje projektnim ciklusom“ organizovan je u saradnji  Direkcije za evropske integracije i upravljanje projektima SPO Ministarstva odbrane i Misije OEBS u Srbiji.
 
photoFOTOGALERIJA