Министарство одбране Републике Србије
 
25.03.2017.

Интензивна сарадња у области одбране са Уједињеним Краљевством



Вршилац дужности помоћника министра за политику одбране Милан Мојсиловић примио је амбасадора Уједињеног Краљевства у Републици Србији Њ.Е. Дениса Кифа. Анализирана је сарадња у области одбране и могућности за њено даље унапређење.

Саговорници су разменили ставове о актуелној политичко-безбедносној ситуацији у региону и потреби заједничког деловања у супротстављању новим безбедносним изазовима, с циљем достизања стабилнијег и безбеднијег окружења за живот грађана.

Господин Мојсиловић посебно је истакао задовољство због значајног унапређења војно-војне сарадње, отварањем простора да се, поред традиционалног извођења обуке за учешће у мултинационалним операцијама, успостави сарадња и кроз друге видове, укључујући и извођење билатералних вежби.

Упознао је са активностима Министарства одбране у процесу евроинтеграција, сарадњи у оквиру Програма „Партнерство за мир“ и плановима за ангажовање у мултинационалним операцијама.

Амбасадор Киф поновио је подршку у процесу приступања Републике Србије Европској унији, наводећи да ће, без обзира на „брегзит“, Уједињено Краљевство и даље стратешки бити заинтересовано за стабилност Западног Балкана, где Република Србија неспорно пружа активан допринос.