Министарство одбране Републике Србије
 
04.03.2017.

Министар одбране обишао Прву петолетку



 Министар одбране Зоран Ђорђевић обишао је са државним секретаром Ненадом Нерићем и помоћником за материјалне ресурсе  Ненадом Милорадовићем  „Прву петолетку наменску“ у Трстенику где се састао са пословодством једне од најуспешнијих фабрика наменске индустрије некада у Југославији, а данас у Србији.



На састанку с руководством и представницима синдиката министру је предочено да „Прва петолетке наменска“ већ две године ради веома успешно, за разлику од претходних двадесет, да су све обавезе према држави у виду пореза и доприноса исплаћене и да радници редовно примају плате.

Истичући да је током протекле године остварен приход већи од 137 милиона евра, генерална директорка Анђелка Атанасковић је рекла да су веома добри финансијски резултати реално још и бољи, јер је око три милиона евра уложено и у обнављање средстава за производњу. Министру Ђорђевићу је предочено да је „Прва петолетка наменска“, на недавном Сајму наоружања у Абу Дабију, склопила веома повољан уговор, да је сарадња са Министарством одбране све боља, што је довело и до склапања значајних уговора који ће омогућити отварање нових радних места и рад у две смене.



- Ово је четврта посета министра одбране нашем предузећу за две године, што довољно говори о нашим резултатима и напретку. Имамо доста посла, склопили смо бројне нове уговоре и са купцима у иностранству и с домаћим клијентима. Уговори склопљени с Министарством одбране омогућиће да наша фабрика, кроз реализацију нових пројеката за Војску Србије, постане носилац обједињавања наменске индустрије у Србији, што представља велики подстрек и за наше раднике, рекла је директорка Атанасковић.



После састанка с пословодством „Прве петолетке наменске“ министар  је обишао производне хале и монтажу где су му предствљени неки од нових производа и презентовани уређаји за испитивање стајних трапова, пнеуматика, кочница и друге опреме и капацитета технолошких могућности ИРЦ.  
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
04.03.2017
mp4 (27,47 MB)
МО у посети фабрици ,, Прва Петолетка ,, Трстеник
04.03.2017
mp4 (38,94 MB)
Директорка Анђелка Атанасковић