Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
04.03.2017.

Ministar odbrane obišao Prvu petoletku



 Ministar odbrane Zoran Đorđević obišao je sa državnim sekretarom Nenadom Nerićem i pomoćnikom za materijalne resurse  Nenadom Miloradovićem  „Prvu petoletku namensku“ u Trsteniku gde se sastao sa poslovodstvom jedne od najuspešnijih fabrika namenske industrije nekada u Jugoslaviji, a danas u Srbiji.



Na sastanku s rukovodstvom i predstavnicima sindikata ministru je predočeno da „Prva petoletke namenska“ već dve godine radi veoma uspešno, za razliku od prethodnih dvadeset, da su sve obaveze prema državi u vidu poreza i doprinosa isplaćene i da radnici redovno primaju plate.

Ističući da je tokom protekle godine ostvaren prihod veći od 137 miliona evra, generalna direktorka Anđelka Atanasković je rekla da su veoma dobri finansijski rezultati realno još i bolji, jer je oko tri miliona evra uloženo i u obnavljanje sredstava za proizvodnju. Ministru Đorđeviću je predočeno da je „Prva petoletka namenska“, na nedavnom Sajmu naoružanja u Abu Dabiju, sklopila veoma povoljan ugovor, da je saradnja sa Ministarstvom odbrane sve bolja, što je dovelo i do sklapanja značajnih ugovora koji će omogućiti otvaranje novih radnih mesta i rad u dve smene.



- Ovo je četvrta poseta ministra odbrane našem preduzeću za dve godine, što dovoljno govori o našim rezultatima i napretku. Imamo dosta posla, sklopili smo brojne nove ugovore i sa kupcima u inostranstvu i s domaćim klijentima. Ugovori sklopljeni s Ministarstvom odbrane omogućiće da naša fabrika, kroz realizaciju novih projekata za Vojsku Srbije, postane nosilac objedinjavanja namenske industrije u Srbiji, što predstavlja veliki podstrek i za naše radnike, rekla je direktorka Atanasković.



Posle sastanka s poslovodstvom „Prve petoletke namenske“ ministar  je obišao proizvodne hale i montažu gde su mu predstvljeni neki od novih proizvoda i prezentovani uređaji za ispitivanje stajnih trapova, pneumatika, kočnica i druge opreme i kapaciteta tehnoloških mogućnosti IRC.  
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
04.03.2017
mp4 (27,47 MB)
MO u poseti fabrici ,, Prva Petoletka ,, Trstenik
04.03.2017
mp4 (38,94 MB)
Direktorka Anđelka Atanasković