Министарство одбране Републике Србије
 
28.02.2017.

Потрага за несталима у току



За несталим припадницима Техничког ремонтног завода капетаном Дарком Костићем и цивилним лицима Дејаном Ковачевићем и Жељком Николићем интензивно трагају надлежне службе МУП-а и Министарства одбране, изјавио је пуковник Михаило Зоговић из Управе за односе са јавношћу, испред Клиничког центра у Крагујевцу.
 
- Зону експлозије надлећу четири дрона и у тој потрази употребљено је једно робот возило. Министар одбране са сарадницима налази се на лицу места у Техничком ремонтном заводу. Укупно 74 запослена, који се налазе у посебном објекту Техничког ремонтног завода, безбедни су и ван било какве опасности – нагласио је пуковник Зоговић додајући да се чека процена надлежних служби како би они били безбедно пребачени до својих кућа.
 
Према речима пуковника Зоговића, 25 хоспитализованих припадника Министарства одбране и МУП-а су добро и ван животне опасности, а два припадника се тренутно превозе према Војномедицинској академији, што је била заједничка процена лекара та два здравствена центра.
 
- Још једном, у име свих припадника Министарства одбране и Војске Србије изражавам искрено саучешће и жаљење због смрти нашег колеге потпуковника Перишића. Свима нам је тешко јер је реч о часном официру који је својом марљивошћу, радом и ангажовањем био пример другима – рекао је пуковник Зоговић.
 
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
28.02.2017
mp4 (82,5 MB)
Пуковник Зоговић