Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
28.02.2017.

Potraga za nestalima u toku



Za nestalim pripadnicima Tehničkog remontnog zavoda kapetanom Darkom Kostićem i civilnim licima Dejanom Kovačevićem i Željkom Nikolićem intenzivno tragaju nadležne službe MUP-a i Ministarstva odbrane, izjavio je pukovnik Mihailo Zogović iz Uprave za odnose sa javnošću, ispred Kliničkog centra u Kragujevcu.
 
- Zonu eksplozije nadleću četiri drona i u toj potrazi upotrebljeno je jedno robot vozilo. Ministar odbrane sa saradnicima nalazi se na licu mesta u Tehničkom remontnom zavodu. Ukupno 74 zaposlena, koji se nalaze u posebnom objektu Tehničkog remontnog zavoda, bezbedni su i van bilo kakve opasnosti – naglasio je pukovnik Zogović dodajući da se čeka procena nadležnih službi kako bi oni bili bezbedno prebačeni do svojih kuća.
 
Prema rečima pukovnika Zogovića, 25 hospitalizovanih pripadnika Ministarstva odbrane i MUP-a su dobro i van životne opasnosti, a dva pripadnika se trenutno prevoze prema Vojnomedicinskoj akademiji, što je bila zajednička procena lekara ta dva zdravstvena centra.
 
- Još jednom, u ime svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije izražavam iskreno saučešće i žaljenje zbog smrti našeg kolege potpukovnika Perišića. Svima nam je teško jer je reč o časnom oficiru koji je svojom marljivošću, radom i angažovanjem bio primer drugima – rekao je pukovnik Zogović.
 
videoVIDEOGALERIJA
28.02.2017
mp4 (82,5 MB)
Pukovnik Zogović