Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
27.05.2016.

Предавање министра одбране слушаоцима Школе националне одбране



Предавање министра одбране слушаоцима Школе националне одбранеМинистар одбране Зоран Ђорђевић одржао је данас полазницима 59. класе Генералштабног усавршавања и 62. класе Командно-штабног усавршавања Школе националне одбране предавање о достигнутом степену реформи, као и правцима и приоритетима даљег развоја Министарства одбране Републике Србије.

Том приликом, министар Ђорђевић осврнуо се на професионализацију, обуку, образовни систем, а највећи део данашњег предавања био је посвећен успостављању система финансијског управљања и контроле у Министарству одбране.

- Финансијски систем и финансијска контрола и управљање односе се на све пословне процесе, како финансијске, тако и нефинансијске, и морају бити успостављени на свим нивоима. Они подразумевају укључивање свих запослених од највишег руководства, до последњег запосленог – нагласио је министар Ђорђевић истичући да су нефинансијски послови, као што су обука, оспособљавање и Предавање министра одбране слушаоцима Школе националне одбранетренинзи, нарочито важни у систему одбране.

Мало има оних институција на које Министарство одбране може да се угледа када је реч о функционисању финансијског система, рекао је Ђорђевић истичући да је министарство које предводи пионир у увођењу одређених иновативних механизама у том сегменту рада.

Министар Ђорђевић је, такође, указао на значај интерне ревизије за ефикасно функционисање једног сложеног система какав је Министарство одбране, док је у завршном делу данашњег предавања полазницима Школе националне одбране говорио о визијама развоја Министарства.