Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
27.05.2016.

Predavanje ministra odbrane slušaocima Škole nacionalne odbrane



Predavanje ministra odbrane slušaocima Škole nacionalne odbraneMinistar odbrane Zoran Đorđević održao je danas polaznicima 59. klase Generalštabnog usavršavanja i 62. klase Komandno-štabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane predavanje o dostignutom stepenu reformi, kao i pravcima i prioritetima daljeg razvoja Ministarstva odbrane Republike Srbije.

Tom prilikom, ministar Đorđević osvrnuo se na profesionalizaciju, obuku, obrazovni sistem, a najveći deo današnjeg predavanja bio je posvećen uspostavljanju sistema finansijskog upravljanja i kontrole u Ministarstvu odbrane.

- Finansijski sistem i finansijska kontrola i upravljanje odnose se na sve poslovne procese, kako finansijske, tako i nefinansijske, i moraju biti uspostavljeni na svim nivoima. Oni podrazumevaju uključivanje svih zaposlenih od najvišeg rukovodstva, do poslednjeg zaposlenog – naglasio je ministar Đorđević ističući da su nefinansijski poslovi, kao što su obuka, osposobljavanje i Predavanje ministra odbrane slušaocima Škole nacionalne odbranetreninzi, naročito važni u sistemu odbrane.

Malo ima onih institucija na koje Ministarstvo odbrane može da se ugleda kada je reč o funkcionisanju finansijskog sistema, rekao je Đorđević ističući da je ministarstvo koje predvodi pionir u uvođenju određenih inovativnih mehanizama u tom segmentu rada.

Ministar Đorđević je, takođe, ukazao na značaj interne revizije za efikasno funkcionisanje jednog složenog sistema kakav je Ministarstvo odbrane, dok je u završnom delu današnjeg predavanja polaznicima Škole nacionalne odbrane govorio o vizijama razvoja Ministarstva.