Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
22.04.2016.

Променадни дефиле оркестра Гарде Војске Србије



Променадни дефиле оркестра Гарде Војске СрбијеПоводом обележавања Дана Војске Србије – 23. априла, Репрезентативни оркестар Гарде извео је данас променадни дефиле у Београду.

Грађани Београда уживали су у интерпретацијама старих српских маршева и осталих популарних композиција, од споменика Кнезу Михаилу до Калемегдана.

Променадни дефиле почео је композицијом „Марш на Дрину“, а центром престонице потом су се чули звуци маршева Краља Милана Обреновића, Српска дворска стража, Дикси парада, Краљева Гарда и осталих композиција.

Публика, на улици и на прозорима околних зграда, аплаузом је наградила сваки Променадни дефиле оркестра Гарде Војске Србијеодсвирани такт, а многи пролазници застали су како би оком камере забележили дефиле оркестра Гарде. Највећу радост и одушевљење показивали су најмлађи. Разиграни будући ђаци прваци, другови Александар и Никола, срећни су јер се њихова данашња шетња Београдом претворила у „концерт лепе музике“.

- Лепа је музика коју свирају и лепе су им униформе, али чини ми се да им је баш вруће, забринут је Александар, док је Никола с одушевљењем покушавао да прати корак чланова Репрезентативног оркестра Гарде уз звук добоша.

Дан Војске Србије традиционално се прославља сваке године организовањем активности и манифестација на нивоу Министарства одбране и Војске Србије у земљи, као и низом свечаности у дипломатско-конзуларним представништвима Републике Србије у иностранству.