Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
31.03.2016.

У Дому Војске одржан концерт „Музика словенске душе“




У Свечаној сали Дома Војске Србије вечерас је одржан концерт „Музика словенске душе“ у извођењу Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“ и солисте на клавиру Ненада Ивовића.

На репертоару су биле композиције двојице словенских композитора: концерт за клавир број 2 руског композитора Сергеја Рахмањинова и симфонија чешког композитора Антоњина Дворжака „Из новог света“. На крају вечери Ненад Ивовић одсвирао је бис посвећен професорки Невени Поповић, која га је извела на пут успеха.

Ненад Ивовић је успешни млади пијаниста. Клавир свира од пете године, а већ са двадесет је завршио основне студије клавира на Факултету музичке уметности. Још као ученик показао је изузетан таленат и освојио низ првих награда на престижним такмичењима, а један од највећих успеха је пласман у полуфинале такмичења~ „Jeunesse musicale“~ марта 2014. године.

Вечерашњи концерт само је један у низу редовних концерата из циклуса „Одабрали смо за вас“, које ансамбл „Бинички“ приређује за  љубитеље класичне музике.